Over Gerard

Wie ben je?
Ik ben Gerard Krol (1985), heb Chemical Engineering gestudeerd aan de TU Delft en werk nu als Hoofd ICT/ontwikkelteam bij een softwarebedrijf. Op dit moment ben ik bestuurslid bij de afdeling Leiden van GroenLinks.

Waarom zet je je in voor GroenLinks?
Ik heb altijd al ideeën gehad over hoe dingen beter zouden kunnen. Die kunnen gaan over het lettertype op een website of over hoe we het land besturen. Op een gegeven moment moet je er dan ook echt iets aan gaan doen. Ik vind het enorm belangrijk dat Nederland een mooi land blijft (en zelfs mooier wordt, want er kan ook veel beter) en hetzelfde geldt voor Leiden als stad. Belangrijke punten zijn voor mij gelijkheid en natuur, maar overal waar ik problemen zie, wil ik op zoek naar oplossingen.

Wat wil je bereiken in Leiden?
Een stad als Leiden verdient een bruisende en actieve GroenLinks-afdeling, waar we ons met plezier inzetten voor een betere wereld. Leiden ligt centraal in de randstad, en is welvarend genoeg om een voortrekkersrol te bekleden. Initiatieven (zoals het Singelpark) moeten gekoesterd worden en we moeten op zoek gaan naar meer vernieuwende verbeteringen.

Wat inspireert je?
Wat mij erg inspireert zijn de resultaten die je kunt zien als mensen zich echt ergens voor inzetten. Als we het dan ook nog met z’n allen ergens over eens worden, dan kan werkelijk bijna alles.

Wat typeert jou?
Mij zie je niet snel over het hoofd, niet alleen door m’n lengte maar ook door mijn enthousiasme. Een discussie ga ik niet snel uit de weg. Ik kan me echter ook goed vermaken als ik achter een computer zit en iets tot de bodem aan het uitzoeken ben, en digitaal of fysiek knutselen vind ik ook altijd leuk. Ik ben een persoon van vele ideeën, die vaak helaas niet direct uitvoerbaar zijn. Sommige echter wel, en daar word ik dan erg gelukkig van.