Nacht van de Vluchteling

Over twee weken loop ik mee met de Nacht van de Vluchteling. Het GroenLinks Leiden wandelteam bestaat uit Lauri, Gemma, Erik, Astrid en ikzelf.  Samen met duizenden anderen gaan we gedurende de nacht een flink eind lopen om geld op te halen voor vluchtelingen. Sponsor mij!

Het GroenLinks Leiden wandelteam.

Zaterdag 17 juni om middernacht start voor ons de loop in Rotterdam. We lopen dan in iets meer dan 8 uur de 40 kilometer, en komen ‘s ochtends aan in Den Haag. Onderweg zijn er een aantal rustpunten met koffie en toiletten, en bij aankomst in Den Haag is er een ontbijt.

De route van 40km van Rotterdam naar Den Haag.

Die de nacht zijn we natuurlijk gezellig aan het lopen, maar het is ook een moment om te denken aan mensen die echt op de vlucht zijn. Mensen die niet met een rugzak vol koekjes en drinken lopen, maar met een kind op hun nek, en alleen de spulletjes die ze hebben kunnen meenemen. Dat is andere koek.

De loop is dus gedeeltelijk een moment van bezinning, gedeeltelijk een blijk van solidariteit, en gedeeltelijk een sponsorloop. Het zou erg fijn zijn als je kunt sponsoren!

Population fleeing their villages due to fighting between FARDC and rebels groups, Sake North Kivu the 30th of April 2012. © MONUSCO/Sylvain Liechti

40 kilometer is geen afstand die je zomaar moet gaan lopen, en we zijn aan het trainen. Afgelopen zondag liep ik samen met Lauri een rondje om de Kaag van 32,8 kilometer. Het was heerlijk weer, en op de paardenboer na die echt vond dat we niet 40 meter over z’n terrein mochten lopen was het een leuk rondje. De rest van de dag had ik wel last van mijn benen, en heb ik weinig stappen meer gezet. Gelukkig ging het de volgende dag weer prima. Volgend weekend nog een keer, en dan moet het lukken!

De 32,8 kilometer om de Kaag.

Wij hopen er over twee weken volledig klaar voor te zijn. Dan rest alleen nog jouw bijdrage: help de vluchtelingen! Niet omdat ik er een eind voor loop, maar omdat ze je hulp hard nodig hebben. Elk bedrag is welkom, bedankt!