Lucky number 13

Jackpot! Tenminste, als ik Italiaan was, waar 13 een geluksgetal is. De kandidatencommissie van GroenLinks Leiden heeft vandaag de concept-lijst bekend gemaakt, en ik sta op plek 13. Ze schrijven het volgende over mij:

13. Gerard Krol
Gerard zet zich al een aantal jaar in voor GroenLinks Leiden. Hij is enthousiast en ambitieus en laat zien erg begaan te zijn met de stad en het GroenLinkse gedachtegoed. Hij heeft specialistische inhoudelijke kennis op het gebied van duurzaamheid en techniek. De commissie is positief over zijn individuele kwaliteiten. In de komende periode kan hij zich richten op het verwezenlijken van zijn talenten in een politiek team.

Toen ik dinsdag gebeld werd met dit advies vond ik het eerst jammer dat ik op plek 13 terechtgekomen was. Met de lijst erbij kan ik het echter goed begrijpen. Ik voel me vereerd dat ik bij de eerste 13 hoor!

Dit is uiteraard nog maar het advies. 29 november beslissen de leden op de ALV over mijn uiteindelijke plek, en in maart heeft de kiezer het laatste woord.

Ik wil graag iedereen bedanken die mij met raad en advies heeft bijgestaan. Daarbij hoort ook de kandidatencommissie, waar ik twee prettige gesprekken mee heb gehad, en die een leuke trainingsdag hebben georganiseerd.

Uiteraard blijf ik de komende twee maanden laten zien wie ik ben en wat ik kan. Het gaat uiteindelijk om de beste lijst!

Bekijk de volledige concept-lijst of lees over mijn eerste gesprek met de kandidatencommissie.