Kandidaatstelling gemeenteraad

Ik heb me kandidaat gesteld voor de gemeenteraard in Leiden voor GroenLinks!

De komende maanden gaat de kandidatencommissie aan de slag om alle kandidaten te beoordelen en een voorstel te doen voor een kandidatenlijst. In het najaar van 2017 beslissen de leden (minimaal 3 maanden lid) dan wat de definitieve lijstsamenstelling en -volgorde wordt.

Hieronder de motivatie die ik naar de kandidatencommissie heb gestuurd:

Waarom wil je gemeenteraadslid worden?
Ik wil graag mijn enthousiasme en optimisme gaan inzetten in de raad, om samen met de andere fractieleden (en de andere partijen) er voor te zorgen dat we het beste uit de stad en de regio halen.

Wat heb je tot dusver gedaan in Leiden?
De afgelopen jaren heb ik me al op kleine schaal ingezet voor Leiden, als leiding bij de Paulus Zeeverkenners, een waterscoutinggroep vlakbij het centraal station. Het was erg leuk om bezig te zijn om kinderen een leuke en nuttige tijd te laten beleven. Nog steeds help ik hier een paar keer per jaar bij een kamp of activiteit.

Nu (april 2017) ben ik alweer meer dan een jaar actief lid van GroenLinks, waarvan een half jaar als bestuurslid van de afdeling Leiden. Het is leuk om mijn vaardigheden op een wat grotere schaal in te kunnen zetten, nu voor een afdeling van een politieke partij. Het is mooi om te zien dat iedereen zich hier uit overtuiging inzet. Ook voelt het erg goed om iets met mijn ideeën te kunnen doen.

Ben je er klaar voor?
Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen ben ik anderhalf jaar bestuurslid, en tegen die tijd ben ik klaar voor de volgende uitdaging. Wat ik heb gezien van het raadswerk, onder andere door het bijwonen van fractievergaderingen en raadsvergaderingen, spreekt me erg aan. Er gaat veel goed in Leiden, maar er kan ook veel beter. Ik zou hier graag onderdeel van zijn.

Wat ik meebreng is inzicht, energie en enthousiasme. De eerste maanden als raadslid zullen intensief worden, met veel nieuwe zaken om te leren en me in te verdiepen. Daar kijk ik naar uit. Ook lijkt het me erg leuk om echt de stad in te gaan en met zowel burgers als sleutelfiguren te praten over mijn portefeuilles. Qua portefeuilles sta ik overal voor open, maar waar ik me graag voor zou willen inzetten is de energietransitie. Ik denk dat mijn technische achtergrond hier nuttig kan zijn.

Kun je het goed combineren met je huidige werk?
Ik verwacht dat mijn werk als hoofd ICT/ontwikkelteam bij Zermelo Software in Leiden goed te combineren valt met een functie als raadslid, aangezien er veel flexibiliteit is in werktijden en het meestal geen probleem is om op kort termijn een dag of dagdeel vrij te nemen. Wel ben ik van plan om een dag minder te gaan werken zodat ik voldoende tijd in het raadslidmaatschap kan steken.